Közzétéve: 2016. máj. 22. vasárnap

Tévéajánló – Szombat (05.21.)

Kémek, mint mi
John Landis remek vígjátéka az azóta sajnos eltűnt Chevy Chase-szel és Dan Aykroyddal a főszerepben. A Bob Hope — Bing Crosby Road-filmjei előtt tisztelgő szatirikus komédiában néhány másodpercre feltűnik Terry Gilliam, Ray Harryhausen, Sam Raimi, Joel Coen, Michael Apted, B.B. King, Larry Cohen és Costa Gavras.
Vetítik: Viasat6 – 14:25

Invictus – A legyőzhetetlen
Invictus, azaz „Legyőz(het)etlen” a címe Clint Eastwood (…) filmjének, amely a Dél-Afrika-i rögbi csapat 1995-ös menetelése kapcsán meséli el a csapatkapitány és Nelson Mandela, az ország akkori elnökének barátságát, Matt Damon és Morgan Freeman főszereplésével. A csapat sikere hozzájárult ahhoz, hogy alig egy évvel az apartheid rendszer bukása után csökkenjen az afrikai ország megosztottsága. A filmmel kapcsolatban, a rendező személye, Freeman alakítása és a téma miatt már most Oscar-esélyeket emlegetnek a jól értesültek. (BS) Update: a főszereplőket jelölték is a díjra, de egyikük sem nyert, viszont egyébként nem panaszkodhat Eastwood az Invictus miatt, szépen kidekorálták díjakkal és jelölésekkel.
Vetítik: RTL Klub – 15:15

A kard
Dömölky János emlékezetes szatírája Csurka István, Jékely Zoltán és a rendező forgatókönyve alapján, Haumann Péter, Szemes Mari, Őze Lajos, Kállai Ferenc és Sinkovits Imre főszereplésével. (Csurka és Dömölky a következő évben a szintén elsőrangú Amerikai cigarettán dolgozott együtt.)
Vetítik: Duna – 15:40

Krokodil Dundee
Minden idők legsikeresebb ausztrál filmjeinek egyike. A főszerepben: Paul Hogan.
Vetítik: Duna – 20:40

kroko_dundee.png

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek