Közzétéve: 2016. ápr. 20. szerda

Kettős mérce: CIA kiszivárogtatások és elültetett, hamis hírek

A CIA irányítja a vállalati hírmédiát évtizedek óta.

Hétfőn a CIA egykori alkalmazottját, Jeffrey Sterlinget elítélték, amiért titkos információkat adott át a New York Times riporterének.

A kiszivárogtatás a CIA azon erőfeszítését érintette, hogy szabotáljanak egy iráni atomreaktort.

„A felfedések életeket tettek kockára,” – mondta Eric Holder főügyész. „Valamint a közbizalom hallatlan megszegését is jelenti egy olyasvalakitől, aki megesküdött, hogy fenntartja azt.”

Néhány hónappal ezelőtt került napvilágra Dr. Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztőjének nyilatkozata, aki elmondta, hogy a CIA rutinszerűen ültetett el történeteket az intézményi médiában, köztük olyan történeteket, melyek nem csak, hogy nem igazak, de több ezer ember halálát is eredményezték.

Ralph Lopez írja a Digital Journal-ban:

„Ulfkotte elmondta, hogy azt a parancsot kapta, hogy az újságnál, melynél dolgozik, ültessen el egy történetet, miszerint a líbiai elnök, Moammar Kadhafi mérges gáz gyárakat építtetett 2011-ben.”

http://www.digitaljournal.com/news/world/editor-of-major-german-newspaper-says-he-planted-stories-for-cia/article/424470

A hamis vegyi fegyver történetek a Líbia elleni invázió előtt jelentek meg, amely végül 30.000 ember halálához vezetett.

Hasonló hamis történeteket használtak mint háborús propaganda az Irak elleni invázió felvezetéseként, melyet végül sommásan „hírszerzési kudarcként” magyaráztak.

Míg Holder és az amerikai igazságszolgáltatási rendszer állítása szerint Sterling kiszivárogtatása a médiának a „közbizalom hallatlan megsértése,” ilyen kritika nem irányul a CIA felé, amely évtizedek óta irányítja a vállalati médiát.

Tény az, hogy a média CIA általi irányítására teljesen normális dologként tekintenek.

„Az Ügynökség szempontjából nincs semmi visszás az ilyen kapcsolatokban, és bármilyen erkölcsi kérdés megoldása az újságírói hivatás körébe tartozik, nem a hírszerző közösségébe,” – írta Carl Bernstein neves újságíró az 1970-es évek végén az Church Bizottság kinyilatkoztatása után.

http://www.carlbernstein.com/magazine_cia_and_media.php

 A vállalati média CIA irányításának tényleges köre és súlyossága azonban soha nem lesz ismert, ahogy Bernstein írta:

A Szenátus Hírszerző Bizottságának 1976-os CIA vizsgálata során, amelynek elnöke Frank Church szenátor volt, az Ügynökség sajtóban való részvételének méretei nyilvánvalóvá váltak a testület több tagja, valamint a személyzetből több nyomozó számára. De a CIA vezető tisztviselői, köztük a volt igazgatók, William Colby és George Bush meggyőzte a bizottságot, hogy korlátozzák a vizsgálatot az ügyben, és szándékosan hamis színben tüntették fel a tényleges tevékenységük körét a zárójelentésben. A többkötetes jelentés tartalmaz kilenc oldalt, amiben az újságírók használatát szándékosan homályos és néha félrevezető módon vitatják meg. Említést sem tesz az újságírók tényleges számáról, akik titkos feladatok elvégzésére vállaltak kötelezettséget a CIA számára. Az újságok és a közvetítések szerepét sem írja le megfelelően az Ügynökséggel történt együttműködésben.”

A „Mockingbird Művelet” egy teljes körben végrehajtott CIA program volt, hogy dezinformációt terjesszenek az egész amerikai médiában. William Colby CIA igazgató bevallotta a Church Bizottság előtt, hogy több mint 400 CIA ügynök volt aktív az amerikai médiában, hogy irányítsák, miről számolnak be az amerikai főáramú televíziók, újságok és magazinok.


forrás: infowars.com, ujvilagtudat.blogspot.hu

Kontrollblog – Amiről hallgat a nagyvilág

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek