Közzétéve: 2017. jan. 24. kedd

Hatodik Finn Filmnapok az emberség jegyében

Február 8-1finnapok.jpg2. között hatodik alkalommal jelentkezik a Finn Filmnapok a Toldi moziban. Az eseményen öt nemzetközileg is díjazott alkotást láthatnak a nézők.

A kísérőprogramokon olyan alkotók vesznek részt, mint Laura Birn színésznő, Petri Kotwica, Ville Jankeri, illetve Amir Escandari rendezők és Tuomas Klaavo hangmérnök. Kiemelt témák között található a nők helyzetével és a sound design szerepével foglalkozó kerekasztal-beszélgetések. A filmes mustra az első rendezvény 2017-ben, amely az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek.

Kiemelt témák:

Mi is a sound design?  – (Tuomas Klaavo, Petri Kotwica, Kalotás Csaba)

Nők szerepe a filmiparban. – (Laura Birn, Petri Kotwica, Láng Annamária)

A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. Jegyek a Toldi Mozi pénztárában vagy online, a www.toldimozi.hu-n kaphatók.

A FinnAgora Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének egyike. A 2004-ben alapított intézmény fő célja, hogy elősegítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai megjelenését. A FinnAgora alapvetően közvetítőszervezet, melynek tevékenysége a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplőinek kiváló ismeretén, valamint a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való szoros együttműködésen alapszik.

A program:

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek