Közzétéve: 2020. máj. 16. szombat

Artfilmes online videotéka indult

cinego.JPG

Art filmekre specializálódott online videótéka indult Cinego néven. A kínálatban megtalálhatóak a legnagyobb fesztiválok – többek között Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary – sikerfilmjei, és az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai. 

A Cinego a hiánypótlás szándékával született, mivel elsősorban az art mozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka eltér más szolgáltatásokétól. Jelenleg a Cirko-Film, Cinenuovo, magyarhagya és Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálata is elérhető lesz. 

A közel 180 film között látható az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, az Oscar- és Arany Pálma-jelölt Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók, és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie

A kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (Lumière!, 1989 – Határon, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egészestés animációs alkotás (Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős stb.) is.

A magyar filmek sem hiányoznak: az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében elismert Napszállta, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, a Cottbusban kitüntetett Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók, mint a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, illetve a Valan – Az angyalok völgye.

A legtöbb film eredeti nyelven, magyar felirattal érhető el, de főleg a gyerekfilmeknél lehetőség van szinkronos verzió kiválasztására is.

Az oldal előfizetői és kölcsönzői rendszerben is működik. Aki csak egy konkrét filmet szeretne megnézni, annak a kölcsönzéses opció ajánlott (filmenként általában 650 Ft), így közvetlenül a böngészőből lehet megnézni a filmet, 30 napig, korlátlan mennyiségben. A letöltés általában 1 300 Ft-ba kerül, így MP4 formátumban letölthető és birtokolható a film.. Akit több film is érdekel, annak a havi vagy évi előfizetés ajánlott (1 500 Ft havonta vagy 15 000 Ft évente), így majdnem az egész katalógushoz hozzá lehet férni. FONTOS: az előfizetéssel nem az összes, vásárlással elérhető film nézhető meg. Előfizetés esetén egy órán belül csak három filmet lehet elkezdeni.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek