Közzétéve: 2016. márc. 8. kedd

Agyátütetés 29, dínók 5 éven belül, emberi klónozás pedig most – Ezt ígérik egyes tudósok

dinosaur

Miközben az újév első napjaiban nem volt hiány geopolitikai konfliktusokból, a tudomány képviselői sem tétlenkedtek. Egyszerre három érdekes bejelentés is napvilágot látott, amiket néhány évtizeddel ezelőtt még a tudományos fantasztikum kategóriájába soroltunk volna, ugyanakkor mindhárom kapcsolódik az Istennel való kapcsolatot és a hallhatatlanságot elvesztő és ennek visszaszerzésén Isten nélkül fáradozó ember napjainkban egyre egyértelműbben megnyilvánuló igyekezetéhez.

Kétségbeesett próbálkozásaik azt a történetet juttatják eszembe, amikor egy csapat hegymászó a rossz időjárási viszonyok miatt visszafordult a Mount Everest megmászásából, ám egy társuk úgy döntött, egyedül is megkísérli a lehetetlent. A csúcs elérése után, a visszavezető úton, már súlyos oxigénhiányos állapotban, megtalálta társai hátrahagyott oxigénpalackjait, de ellenőrizve őket azt találta, hogy üresek. Rádión üzent a táborban várakozó barátainak, hogy nem tud továbbmenni, mert elfogyott az oxigénje. Társaik hiába próbálták meggyőzni, hogy a hátrahagyott palackok nem üresek, a magaslati oxigénhiány miatti megváltozott tudatállapotban addig vitatkozott velük, míg el nem veszítette eszméletét és meghalt. Ilyen közel van az emberiség is a kétségbeesetten keresett örök élethez, csupán saját okoskodásunkat kell legyőzni és felvenni a számunkra hátrahagyott mentőpalackot.

Nézzük meg tehát, mit kínál a tudomány 2016 első napjaiban ezen a téren.

Függetlenül attól, hogy éppen egy kutató régi álmáról, a halhatatlanság kereséséről vagy egy finanszírozási hiánnyal küzdő kutatás pénzszerzési kísérletéről van szó, a 2045-ös év igen gyakran bukkan fel céldátumként.

Avatar_milestones2

Ray Kurzweil például erre az évre várja a szingularitás megvalósulását, amikor az ember a gépekkel egyesülve éri el a halhatatlanságot, mások szerint pedig a robotok fognak önállóan szaporodni abban az időben.

Az intelligenciánkat kiegészíteni hivatott, de gyakran az ellenkező hatást elérő kütyükün kívül az orvostudomány terén is egyre vadabb próbálkozásokról hallunk. Egy új agyimplantátum például azt ígéri, hogy képes visszaadni a mobilitást a korábban megbénult betegeknek.

A HUMAI nevű mesterséges intelligenciára specializálódott új cég két területen is megkísérli elérni a halhatatlanságot: a krionikával, aminek lényege (legalábbis ennél a cégnél), hogy az agyat lefagyasztják, míg lehetővé nem válik annak beültetése egy másik élő testbe, második opcióként pedig az élő agyat szeretnék átültetni egy robot testbe, mielőtt az meghalna.

A cég saját weboldala így ír erről:

Az Ön agyát szeretnénk egy elegáns tervezésű Humai névre keresztelt bionikus testbe átültetni.

Az Ön Humai teste egy agy-számítógép interfész segítségével fog kommunikálni az érzékelő szervekkel és a bionikus test végtagjaival.

A független működés érdekében a mesterséges intelligenciát szintetikus szervekbe integráljuk, az emberi tapasztalatot pedig a szenzor technológia biztosítja majd.

Miközben az Ön agya idősödik, a géntechnológia segít majd az öregedési folyamat elleni harcban, a nanotechnológia vívmányai pedig megoldják a szövetpótlást és regenerálást, beleértve az egyes agysejtek pótlását is, akár molekulánként.

A fenti ajánlatban ismertetett módszerek egyikét sem tesztelték még laboratóriumi keretek között.

Az Elhitetés kora második részében is megismerhettünk egy hasonló törekvést:

A következő hír azért is különösen érdekes, mert Jézus arra figyelmeztetett, hogy az eljövetele előtti idők Noé napjaihoz hasonlítanak majd.1

Paleontológus Dr. Jack Horner egy nemrég készített interjúban azt jósolta, hogy a tudósok a géntechnológia segítségével öt éven belül képesek lesznek élő dinoszauruszokat előállítani.

dinosaur

Érdekes tény, hogy részben Dr. Horner szolgáltatta Steven Spielberg számára az ihletet a Jurassic Park sorozat forgatókönyvéhez és tanácsadóként is részt vett a filmek elkészítésében.

Ma úgy gondolja, hogy a géntechnológia képes lenne dinoszauruszokat előállítani a földön jelenleg élő állatokból, vagyis egy igazi dínó DNS-ére nem is lenne szükség hozzá.

„Veszünk egy éppen formálódó [madár] embriót és genetikai markerek segítségével azonosítjuk, hogy bizonyos gének mikor kapcsolnak be vagy ki és így kitalálhatjuk, hogy mikor kezd el kifejlődni a farok. Ezt a gént módosítanunk kell, hogy a farok tovább nőjön. [Horner abból az evolúciós felvetésből indul ki, hogy a madarak a dinoszauroszokból fejlődtek ki.] Létre tudunk hozni madarakat fogakkal, meg tudjuk változtatni a szájukat, a szárnyak és a kezek pedig nem is bonyolultak. Elég biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan meg tudjuk csinálni,” mondta.

Horner persze izgatott a lehetőség miatt, mások viszont inkább aggódnak. A Horner által inspirált Jurassic Park filmekben sem volt túl sikeres az újdonsült dínók kordában tartása. Miből gondolják, hogy a valóságban jobb lenne a helyzet?

Vajon a János apostol által a Jelenések könyvében leírt sáskák is ilyen géntechnológiával előállított pokolfajzatok lesznek?

„A sáskák alakja pedig a harcra felkészített lovakhoz volt hasonló: a fejükön aranyhoz hasonló koronák voltak, arcuk pedig olyan volt, mint az emberi arc, és olyan hajuk volt, mint az asszonyok haja, foguk, mint az oroszláné, és páncéljuk olyan volt, mint a vaspáncél, és szárnyaik hangja olyan volt, mint a harcra száguldó lovas hadi szekerek sokaságának robaja. A skorpiókéhoz hasonló farkuk és fullánkjuk volt, és a farkukban volt az erejük, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig. Királyuk az alvilág angyala volt, melynek neve héberül Abaddón, görögül pedig Apollüón, azaz Pusztító.” – Jelenések 9:11

A harmadik bejelentés igazából még az év vége előtt érkezett, de nagyon is beleillik a fenti sorba.

Egy kínai tudós azt állítja, hogy már most birtokában van az a technológia, aminek segítségével képes embereket klónozni.

"Hol húzzuk meg a határt?" 1993. november 8.

“Hol húzzuk meg a határt?” 1993. november 8.

Erről a bejelentésről még az Index is írt:

Hszu Hsziaocsun azt mondja, már birtokában van a technológia, hogy embereket klónozzon, csak azért nem használja, mert fél a közvélemény haragjától.

Hszu a Boyalife Group vezetője. A cég a partnereivel óriási gyárat épít az észak-kínai Tiencsinben, amelyben hét hónapon belül megkezdik a termelést, és a tervek szerint 2020-ig egymillió szarvasmarhát klónoznának. A gyár képes fajtiszta versenylovak, jó szaglású rendőrkutyák és házi kedvencek klónozására is. A cég a dél-koreai Sooammal és a Kínai Tudományos Akadémiával közösen dolgozik a főemlősklónozás tökéletesítésén is, hogy járványügyi kutatásokhoz hozzanak létre jobb tesztalanyokat. De az emberi klónozás egyelőre nem szerepel a kínálatban.

‘A technológia már megvan. Ha engedélyezik [az emberi klónozást], nem hiszem, hogy vannak cégek, akiknek jobb technológiájuk van hozzá, mint nekünk,’ – mondta Hszu, aki szerint jelenleg a gyakorlatban csak azért nem alkalmazzák ezt a technológiát, mert a téma társadalmi megítélése nagyon kritikus. De szerinte a társadalmi értékek változása hamar elhozhatja a megfelelő környezetet a módszer bevetésére.

"Az emberi klónozás közelebb van, mint gondolnánk" - 2001. február 26.

“Az emberi klónozás közelebb van, mint gondolnánk” – 2001. február 26.

Hszu szerint a jövőben csak választás kérdése lehet, hogy a szülők a mostanihoz hasonlóan 50-50 százalékban adják-e a génjeiket gyerekvállalásnál, vagy pedig egy gyerek akár 100 százalékban csak apuból vagy anyuból lesz-e.

2012-ben még 50 éves távlatokról beszéltek az emberi klónozás terén. Az 50 évből röpke 3 év alatt nulla lett, és amint az a fentiekből kiderül, igazából csak a közvélemény megváltozására várnak, ami, mint tudjuk, nem is olyan nagy akadály, főleg, ha kívülről is besegítenek.

A globalista elit istennek képzeli magát és azt gondolja, hogy az életet olcsó másolatokkal helyettesítheti, melyek valójában a föld igazi flórájának és faunájának létét veszélyeztetik. Nem is olyan régen a világ legtöbb ismert tudósa még úgy gondolta, hogy a DNS kód 96{956a857b780660cd64d5c35a18b9334e091c7b20cfead436945105eb105b0fc5}-ára semmi szükség és nem képvisel genetikai értéket. Ma azt gondolják, hogy az embert, vagy legalábbis néhány embert, isteni magasságba emelhetnek, holott a mögöttes szándék ennek éppen ellenkezője: elnyerni a föld lakóinak imádatát egyetlen bukott kérub számára a halhatatlanság ígéretét használva csalétekként, az emberiség hajnalán egyszer már bevált módszerrel és eredménnyel.

A cikkhez használt források: activistpost.com, activistpost.com, rt.com, index.hu

  1. Ahogyan Nóé napjaiban volt, úgy lesz az Emberfiának eljövetelekor is. – Máté 24:37

Idők jelei » Tudomány és technika

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek