Közzétéve: 2019. máj. 7. kedd

40 éves az Alien – Nyerj jegyet a jubileumi vetítésre!

polus-alien-40-b1-poster-web.jpgA Pólus Mozi Klasszik Filmklub következő eseménye az „ALIEN 40 Emléknap” lesz május 10-én 19 órától. A program keretében Ridley Scott scifi-horror klasszikusa előtt tisztelegnek, amit 40 évvel ezelőtt, 1979. májusában mutattak be.

Az évfordulós program részeként egy beszélgetést hallhatnak a nézők Csákvári Géza és Kovács Gellért filmes újságírókkal az Alien máig tartó popkulturális hatásairól és egy különleges kiállítás is lesz a mozi előterében a film vizuális világát megálmodó H.R. Giger grafikáiból. Végül esemény résztvevői megtekinthetik A nyolcadik utas: a Halál rendezői változatát, 120m2-es vásznon, digitálisan restaurált képpel, eredeti nyelven, magyar felirattal.

2003-ban Ridley Scott elkészítette a film rendezői változatát, az Alien – Director’s Cut az új jelenetek ellenére egy perccel rövidebb lett az eredetinél. Ennek oka, hogy a rendező a digitális felújítás mellett számos jelenetet rövidebbre, feszesebbre vágott, ill. néhányat kihagyott, hogy a mai igényeknek megfelelően kicsit felpörgesse a filmet.

Két darab páros belépőt sorsolunk ki azok közt, akik megírják a blog.filmvilag@gmail.com címre vagy a kapcsolódó Facebook-posztunkhoz, hogy melyik a kedvenc (filmből, sorozatból vagy akár regényből ismerhető) földönkívüli karakterük. Sorsolás csütörtök reggel.

Ajánlott olvasnivaló: Orosdy Dániel: Alien-mozi – Figyeld az eget!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Comments are closed.

Videók

Legnépszerűbb cikkek